Beeldromans

Knipperen & Ademen

Scratch Books over "Knipperen en ademen":


Micky Dirkzwager maakte dit boek als afstudeer­opdracht aan de HKU in Utrecht en presenteerde het aan Scratch tijdens een Strippitch in Brussel. We vielen uit onze stoel van het lachen bij het lezen van haar boek en dat gebeurt ons niet vaak! Zo kun je via een omweg door België toch terecht komen waar je hoort.


In Knipperen & Ademen volgen we Micky kriskras door haar opleiding heen, waar ze op de rand van een zenuwinzinking erachter komt dat het niet een burn-out is waaraan ze lijdt, maar een eetstoornis (“Die krijg je er gratis bij”). Met een fikse dosis humor tekent ze de wereld en zich­zelf. Spontaniteit en beweging zijn heel belangrijk in haar tekeningen. Anders slaan ze dood, net als bier. Hoe ga je om met de beren die je op de weg ziet, maar die je ook troosten als je het allemaal niet meer ziet zitten? Maar misschien belangrijker nog: hoe kom je van die beren af?


Het is indrukwekkend hoe Micky nu al zoveel verschillende stijlen beheerst en in een enkel verhaal kan laten samenspelen. Daarnaast heeft ze een volstrekt eigen, originele stem. Een mooie orkestratie van fraai beeld met sterke teksten en rake dialogen: dat is een goed beeldverhaal. En dan valt er nog veel te lachen ook.


Debuut: Dat is Dan jouw Probleem

Dat is dan jouw probleem


In januari 2018 bracht Micky haar eerste boek uit bij Uitgeverij Brandt. In woord en beeld beschrijft ze haar belevenissen als eerstejaars studente psychologie in Utrecht. Met veel humor en veel treffende tekeningen komen alle aspecten van het studentenleven aan bod. Wat ze ook doet, ze gaat ervoor, met hart en bier, en met vallen en uitslapen. Ga mee naar haar colleges en feestjes, ontmoet haar huisgenoten en vriendje, en struikel mee door haar leven. You'll love it! Or you hate it, maar dat is dan jouw probleem.

De pers over 'Dat is dan jouw probleem'