Illustraties voor “Rural Development”

Rural Development -Evolving Challenges and Opportunities door Willem van Eekelen

Telefooncolleges, uitvoerige discussies over de details in de tekeningen, een getekend dankwoord. Met Willem samenwerken om zijn boek van (humoristische) illustraties te voorzien was een groot feest, en echt bijzonder. Ik heb ontzettend veel geleerd van Willem, die zowel ontwikkelingshulp evalueert en doceert aan de universiteit van Birmingham. Hij is een onwijs enthousiasmerende en grappige docent, die zelfs de drogere stukken theorie voor mij tot leven wist te brengen in de privécolleges die hij mij aan de telefoon gaf. Alle lovende kritieken die hij heeft ontvangen heeft hij dubbel en dwars verdiend.

“It is comparatively rare that the cover of a book so adequately describes not just the contents inside those covers, but also manages to capture so completely a flavour of the book itself.”

Frank Rennie, Schotste hoogleraar in Rural Development

Willem wilde graag een academisch boek maken dat zijn studenten “ook echt zouden lezen”. Een boek zonder onnodig verwarrende moeilijk-doenerij in het taalgebruik, maar met hier en daar een persoonlijke anekdote en vooral ook humor. Wat mij betreft een verademing en een schot in de roos, ik ben ontzettend blij dat ik hieraan heb mogen meewerken.